spiritsofafrica foto04

Zuid-Afrika 2012

Als we in de bloemrijke tuin aanschuiven voor het ontbijt vallen er een paar regendruppels. De blauwe lucht van de afgelopen dagen is verdwenen. Het is ook een stuk koeler.

We rijden naar Stellenbosch voor een bezoekje aan Oom Sammie Se Winkel. Een verzameling van oude stoffige prullen uit de verleden tijd. Koekjesblikken, glazen potjes, stokvis, oude schoenen, stoffige hoedjes, zuurtjes, zakken met kruiden, antieke wijnen en natuurlijk de nodige souveniers hebben allemaal een plaatje in een winkel die niet meer dan 25 m2 bedraagt. We maken een rondje langs de rekken. In de kleine volgestouwde ruimte hangt een muffe geur van stof vermengd met gerookte vis.

Als we de winkel verlaten en doorlopen naar het centrum, zijn we nog getuige van een aanrijding. Een dame op leeftijd, getooid met grote witte hoed en een antieke zonnebril rijdt met haar autotootje dat van ongeveer dezelfde leeftijd is als zijzelf, met hoge snelheid achter op een vrij nieuw, hoog op de wielen staand, automobiel. Het is verbazend hoe snel er geholpen wordt. Het verkeer wordt geregeld, De politie komt er al aan en ook een takelwagen is aantocht.

We maken een klein rondje door de winkelstraten en kopen nog wat souveniers op de lokale markt. Daarna rijden we terug richting Franschhoek om om het wijngoed van Morison te gaan lunchen. Onder de bomen is het goed toeven. Het eten is prima. Na de lunch slenteren we nog wat rond. We denken alweer aan de terugreis, morgenavond.

Maar eerst nog even een afsluiting. Een afsluiting in stijl en natuurlijk culinair. We hebben besloten om nogmaals naar Le Bon Vivant te gaan en ook vanavond is het weer een feest. We hebben een ander tafeltje, maar toch met zicht op de keuken. Er wordt hard gewerkt vandaag. Het restaurant is weer vol en er hangt een gezellige ontspannen sfeer. De gerechten die geserveerd worden zijn een voor een een reisje Franschhoek waard! Voor allen die denken dat ik te lyrisch ben als ik dit schrijf, kan ik alleen maar aanbevelen om hetzelf een keertje te gaan uitproberen.

De eerste plaats in de culinaire top 3 wordt ook vanavond ruimschoots waar gemaakt. Het is half twaalf als we het restaurant verlaten en we hebben ieder minuut genoten.

Franschhoek, 12 november,
Buiten lonkt het einde van onze vakantie en gaat ook de kok van Le Bon Vivant naar bed.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter