spiritsofafrica foto04

Zuid-Afrika 2012

In de ochtend gamedrive worden nog twee leeuwen gespot. Een paar giraffen in de verte. Het weer is weer mooi. Een beetje bewolkt maar toch genoeg blauwe lucht. Om half tien gaan we nog snel even ontbijten en om half elf verlaten we Kariega.

Kariega was mooi. We hebben een hoop mooie dingen gezien. De mensen in de lodge, met uitzondering van de receptie, waren erg vriendelijk. Zowel de ontvangst als het afscheid waren ver onder de maat. Met aan een oor een telefoon wordt met de andere hand een papiertje met de rekening gepresenteerd. Geen goedemorgen, Geen goedendag. Jammer! Dit hadden we ons iets anders voorgesteld.

De weg naar Oudtshoorn is lang. Iets meer dan 500 kilometer. Een tochtje van bijna 6 uur. Toch verloopt alles voorspoedig. We stoppen bij het eerste tankstation en kopen nog wat proviand voor onderweg. Een paar sandwiches en appels en natuurlijk wat water. Het landschap verandert voortdurend evenals de bewolking. Op het ene moment donkere wolken en dan plotseling weer stralend blauw. Het enige dat niet veranderd is de weg. De tomtom geeft een exacte afspiegeling van hetgeen we door de voorruit zien. Een rechte lijn. Een lange streep door het landschap met af en toe een heuvel. En na de heuvel gaat het weer strak verder. Kilometers lang.

Om half vijf staan we voor de poort van de Zeekoe, ons guesthouse in Oudtshoorn. De ontvangst is hartelijk. We krijgen een drankje aangeboden. Op het terras met een fraai uitzicht op de bergen in de verte komen we even bij van de lange rit. Omdat we vanavond hier blijven eten en niet meer Oudtshoorn in willen rijden wordt ons gevraagd alvast het hoofdgerecht voor vanavond uit zoeken. Uit de eenvoudige kaart kiezen we bijna unaniem voor de struisvogelbiefstuk. Veronika bestelt de vis.

Nadat we ons een beetje hebben opgefrist zoeken we een gezellig plaatsje in de schaduw en drinken we een wijntje en fotograferen de zonsondergang.

Het eten hier is prima. Als voorgerecht een salade met zalm en een soep. De struisvogel mag er ook wezen. Het flesje merlot sluit de dag af. We gaan lekker slapen en morgen niet vroeg op.

Oudtshoorn, 7 november,
Buiten waait langzaam het stof van de lange rit achter ons weg.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter