spiritsofafrica foto04

Zuid-Afrika 2012

We rijden door het park naar het Zuiden. Veel zien we echter niet. Maar net als iedere andere dag wacht een olifant aan het einde rit. In een kleine waterplas lest hij zijn dorst. Met zij oren wappert hij naar ons en wenst ons een goede reis. Als we het park uit rijden is het ongeveer tien uur. Ons volgende avontuur is Kariega Game Reserve. Een ritje van ongeveer twee uur door een minder interessant landschap.

Het gebied waar we doorheen rijden heeft de afgelopen weken veel overlast van regen gehad. Tussen Port Elisabeth en Grahamstown is een compleet stuk van de N2 weggespoeld. Hierdoor moeten we verder over de R72 richting Port Alfred. Na twee uur staan we voor de poort van Kariega. Over een uitdagende gravelroad rijden we tot aan de receptie. We leveren onze vouchers in en krijgen een korte instructie. Onze chalet is nog niet klaar en moeten daarom nog even wachten in de lounche van het restaurant. Om half drie is er lunch en om vier uur worden we opgehaald door onze driver.

Onze chalet is een heel fraai onderkomen voor de komende twee dagen. We laden onze spullen uit en gaan terug naar het restaurant voor de lunch. Een lunch in buffetvorm, voor ieder wat wils. We komen dan ook niets te kort.

Om vier uur staan we klaar voor onze eerste gamedrive. Om kwart over vier staan we er nog steeds! Onze telefoon in de chalet werkt helaas niet. Ik heb dit voor de lunch al doorgegeven aan de receptie maar tot op dit moment is er nog geen aanwijzing dat er iemand dit gaat repareren. Ik loop naar het restaurant en bel de receptie en vertel ons verhaal en loop terug naar de chalet. 10 minuten later komt een lege jeep ons ophalen. Onze driver is ons vergeten en is al onderweg naar de leeuwen! Als we hem uiteindelijk inhalen blijkt dat de receptie niet doorgegeven heeft dat we al aangekomen waren. We hebben hier echter onze bedenkingen over.

Eindelijk onderweg. Ook Kariega heeft veel te lijden gehad van de regen. Complete wegen zijn weggespoeld en wat er nog over is zijn grove zandpaden met diepe kuilen en sleuven. Het eerste wat we zien zijn … olifanten. We blijven staan bij een kleine familie en zien hoe de kleinste door het gras rolt. Ik heb een plaats op de achterbank mooi aan de kant en kan daarom alles goed zien. Plotseling voelik iets achter me en als ik me omdraai kijk ik tegen de zijkant van een wel drie meter hoge olifant aan. Er zitten geen tien centimeter tussen de olifant en mijn schouder!

We rijden ons rondje rond en zien nog de impala's bles bokjes, wilde beasts (gnoes) en de zebra's. Ook staat er in de verte een moederbuffel met haar pasgeboren jong. Als we aan de rand van een grote waterplas dit tafereel gadeslaan komen er plotseling twee ogen boven drijven. Een nijlpaard. Meer dan de twee ogen zien we vandaag niet.

Zoals meestal wel gebruikelijk is tijdens een drive, stoppen we voor een glaasje fris of iets sterkers. Een glaasje wijn en een biertje deze keer. Ook worden er pinda's, chips en gedroogde vruchten uitgedeeld. Langzaam zakt de zon achter de bergen en is de tijd om foto's te maken voorbij. We rijden nog langs een grote groep gnoes die vergezeld worden door struisvogels. In de schemering zijn het echter alleen nog maar donkere vlekken. We rijden terug naar onze chalet.

Afgesproken is dat we met z'n allen, de hele inhoud van de jeep, samen met de driver vanavond aan tafel gaan. We wachten weer in de launch van het restaurant. Als iedereen al een plekje in het restaurant gevonden heeft gaat Gerard op zoek naar onze Driver. Deze staat gezellig met collega's te keuvelen en is ons weer vergeten.

Het avondeten is net zoals de lunch, zeer uitgebreid en smaakt uitstekend. Na het eten drinken we nog een glaasje wijn. We gaan op tijd naar bed want morgen worden we om half zeven weer opgehaald. Als we niet vergeten worden...

Kariega,5 november,
Buiten wachten de leeuwen op ons en zet onze driver zijn wekker.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter