spiritsofafrica foto04

Zuid-Afrika 2012

Vroeg op! Om zes uur rijden het park in. De bewaker bij de gate hebben ze vannacht vergeten binnen te zetten. Hij staat er nog steeds. Even uitdrukkingsloos als gisteren, even groen. Ons ritje duurt ongeveer drieeneenhalf uur en we zien weer een heleboel.

Zebra's, heel veel kudu's, jakhalzen en hartebeasts. Een grote buffel staat, bedekt onder een dikke laag modder te grazen met zijn kop diep in de struiken. Als we dichterbij komen doet hij twee stappen en hij is verdwenen. Ook zien we een hele kudde olifanten die, weliswaar heel ver in de verte, verstoppertje speelt tussen de bomen en struiken.

Na de middag gaan we voor een tweede rondje Elephant Park. We rijden helemaal naar het zuiden in de hoop hier iets meer te zien. We zoeken achter iedere boom en struik maar behalve heel veel kudu's en nog meer wardhogs (wilde varkens), zien we niets. Na drie uur draaien we om en moeten ons haasten om weer op tijd aan de poort te zijn.

Plotseling uit het niets staat er een kudde buffels voor onze neus. De grootste buffel houdt de wacht en zorgt dat we niet te dicht bij komen. Een indrukwekkend aantal beesten staat hier te grazen met het licht van de ondergaande zon in de rug. Een prachtig en schilderachtig tafereel. We moeten terug de tijd dringt.

Geen olifanten vandaag. De olifanten zijn binnen gezet. De olie is er uit gelaten en de fantjes opgerold en opgeruimd, tenminste? Driehonderd meter voor de gate, plotseling uit het niets. Een hele, door de avondzon goudgeel geverfde, kudde olifanten. Wat een geweld. Als beloning voor een lange middag rond rijden toch nog heel veel olifanten!

We eten in het restaurant. Het eten en de bediening is niet bijzonder vandaag. De kudo die we krijgen is oud en taai. Als goedmakertje krijgen we wel een kopje koffie van het huis. Een fooi zit er helaas niet in.

Addo, 3 november, Buiten zoekt de ober zijn fooi.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter