spiritsofafrica foto04

Zuid-Afrika 2012

Onze rit naar Tsitsikamma wordt vergezeld door de zon. Door het uitgestrekte landschap met aan weerskanten gouden graanvelden die tot aan de horizon rijken, rijden we naar het Oosten. Af en toe zien we ook koeien en schapen. In Mosselbaai stoppen we even voor een sanitaire stop, een kopje koffie en een bezoekje aan de Post Office Tree.

In Knysna stoppen voor we voor een snelle lunch en een rondje door het dorp. In het kleine Waterfront lopen we langs de souvenirwinkeltjes waar een tweetal zebra's in onze tas springen. Spur wordt uitgekozen om te lunchen. Na de hamburgers moeten we nog even inkopen doen want in Tsittsikamma en Addo, onze volgende bestemmingen, moeten we zelf voor eten en drinken zorgen.

Na drie rondjes om de supermarkt gereden te hebben vind ik een parkeerplaats. Drie man sterk worden er inkopen gedaan. Ik blijf achter in de auto. Als Marjo, Gerard en Veronika terugkomen wordt geprobeerd alle boodschappen in de kofferbak te stouwen, hetgeen uiteindelijk wel lukt. Er is genoeg ingekocht. Wijn, brood, eieren, kaas, zoutjes en nog andere kleine dingen, genoeg om de komende dagen mee door te komen. Twee van de parkeermannetjes lachen ons grijnzend na. Allebei krijgen ze 5 Rand, de een voor het terugbrengen van het boodschappenkarretje de ander voor het tegenhouden van het verkeer als we wegrijden.

Het restaurant in Tsitsikamma zal de top 100 niet halen. De bediening is nors en de kwaliteit van het eten is ondermaats. De vis die ik krijg is droog en heeft weinig smaak. Misschien ben ik na een week alweer veel te verwend. Morgen maar eens de spareribs proberen.

We drinken nog een flesje van Loveren merlot en toasten op hetgeen Tsitsikamma ons brengen zal.

Tsitsikamma, 31 oktober,
Buiten wacht de ottertrail op wandelaars.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter