spiritsofafrica foto04

Zuid-Afrika 2012

Het vertrek uit Hermanus doet een beetje pijn. Veronika wisselt met Sheila, de eigenaresse van de lodge nog wat foto's en verhalen uit over de kleindochters. Omdat het starten van de (Windows) computer nogal wat voeten in de aarde heeft en het zodoende even duurt eer de foto's van Sheila beschikbaar zijn, wordt ons vertrek enigszins vertraagd.

Het is mistig en het motregent een beetje. Onderweg zien we het landschap veranderen. Van graanvelden naar weilanden met koeien. En van weilanden in heuvels en bergen. Het weer wisselt met het landschap, van de regen in de drup. Als we in Swellendam aankomen is het droog.

We worden leuk ontvangen door de dame des huizes. Bloomestate, een heel andere lodge dan in Hermanus. Strak, modern en stijl voert hier de boventoon. Alles is met zorg ingericht en over ieder detail is nagedacht. Tijden onze kennismaking wordt voorgesteld om het uitje dat voor morgen op de planning stond, een bezoekje aan het Bontebok Park, vanmiddag te doen. Bontebok is maar een klein reservaat en binnen twee uurtjes heb je het helemaal gezien. Morgen kunnen we dan naar de Hoop, niet de verwarren met Kaap de goede Hoop. De Hoop is een natuurreservaat in het zuidelijkste puntje van Afrika dat bekend staat om de helder witte zandduinen.

Voor de lunch gaan we het dorp in. De zon is weer gaan schijnen. Er is een klein winkeltje met aangrenzend een kleine kamertje waar je kunt eten. Eenvoudig ingericht met een paar, gammele, stoelen en een oude keukentafel, is de tijd hier stil blijven staan. Het eten is er niet minder om. We bestellen chicken pie en een salade. Dit smaakt uitstekend.

Het bezoek aan Bontebok Park is wel mooi. Zoals de naam van het park al doet vermoeden zien we hier de nodige bonte bokjes. Ook staat er nog hier en daar een enkele zebra verdwaald in het landschap. Als we na twee uurtjes het park weer uitrijden hebben we wel alles gezien.

Het avondeten nuttigen we in een afrikaans specialiteiten restaurant. Onze voorkeur gaat echter niet uit naar de kudu, springbok of krokodillen carpaccio. We eten een curry en een t-bonesteak. We genieten van het moment en de maaltijd. Het flesje Van Loveren Merlot maakt de avond compleet.

Swellendam, 29 oktober,
Buiten regent het weer weer regen.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter