spiritsofafrica foto04

Zuid-Afrika 2012

Vandaag staat er voor Marjo en Gerard een tochtje gepland naar Robben eiland. Wij hebben dit tijdens ons eerste bezoek aan Kaapstad, in 2004, al gedaan en gaan daarom in plaats van naar Robben eiland maar een tochtje langs de winkels maken.

Robben Eiland moet je zeker bezocht hebben als je in Kaapstad bent, Het is een stukje van Zuid-Afrika. Een plaats waar geschiedenis is geschreven. Indrukwekkend!

Het is gepland dat de boot van Robben eiland om half een weer terug is. Om elf uur zien we echter een bedrijvigheid op de kade van de Charter die doet vermoeden dat hier vandaag geen boot meer gaat varen. We krijgen gelijk. Alle gasten die inmiddels plaats hebben genomen voor een volgend tochtje naar het eiland verlaten het schip. Er moet dus ook een alternatief verzonnen worden om de eerste groep weer van het eiland terug te brengen. Tegen een uur zien we in de verte een, naar het schijnt oude, ietwat roestige, boot, volgeladen met mensen, aanleggen aan de kade. Langzaam komen de eilandgangers tussen de trossen en kisten uit en wandelen over een lange loopbrug terug naar het Waterfront. Marjo en Gerard zijn er ook bij.

We hebben afgesproken bij Quay Four. Hier hebben we een plekje aan de rand van de haven. We maken gebruik van de dagaanbieding en bestellen een lichte lunch. Tweemaal een kilo garnalen, eenmaal een kilo mosselen en een kleine salade. Na de lunch gaan Marjo en Veronika nog een rondje langs de winkels maken en Gerard en ik zoeken een plekje uit de zon, in de schaduw. Het is heet, Afrikaans warm.

In de loungeset bij Hildebrand, boven aan de houten trap, hebben we uitzicht over de haven en genieten we van een koel drankje. Weggezakt in een luie stoel genieten we het moment. Eerst met z'n tweëen en later als de dames uit gewinkeld zijn, met z'n vieren.

Voor het avond eten hebben we gereserveerd bij de Fisherman, een super visrestaurant. Een gelegenheid om aan te bevelen. Het menu is geraffineerd samengesteld en getuigt van een goede smaak. De garnalen en de vis van de dag, evenals de vissoep en de salade zijn een lust voor het oog maar zeker ook voor de smaakpapillen! We bestellen een flesje witte wijn en koesteren dit moment als een van de culinaire hoogtepunten van onze reis.

Kaapstad, 24 oktober,
Buiten wordt het rustig aan het Waterfront.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter