spiritsofafrica foto04

Zuid-Afrika 2012

Om 9 uur wordt de auto afgeleverd. Nadat alle formulieren ingevuld zijn rijden we richting Tafelberg.

Het waait. Het waait heel hard. Het stormt. Als we bij de Tafelberg aankomen is deze gesloten. Natuurlijk hadden we even kunnen informeren, maar ja, dat hebben we niet gedaan. Snel veranderen we onze plannen. Afgezien van de wind is het is prachtig weer. De zon schijnt en uit de wind is het warm. We rijden via Muizenberg naar Fish Hoek en maken hier een paar foto's van de gekleurde strandhuisjes.

Vervolgens rijden we verder naar Simons Town waar we bij Bertha's gaan lunchen. We kiezen voor de calamaris en de garnalen. Altijd een goede keuze. Onze eerste flesje wijn wordt opengetrokken en met het zicht op de haven smullen we van de visjes op ons bord.

Na de lunch rijden we verder naar Cape Point. Hier is en blijft het mooi. Als we het park binnen rijden worden we welkom geheten door de bloemen links en rechts van de weg. De protea's staan in grote struiken bij elkaar geel te bloeien. Roze en paarse bloemen vullen de ruimte's tussen de struiken op. Een kleurrijk geheel.
Het is niet druk en we kunnen doorrijden tot op de parkeerplaats bij de kabelbaan. Deze is echter buiten bedrijf. Als alternatief rijden er busjes. In groepen van 15 personen worden we naar boven en (straks) weer naar beneden getransporteerd.

Onder aan de vuurtoren is het een kleurrijk spektakel. Afgezien van de bloemen die hier de hellingen begroeien wordt het landschap ook kleurrijk ingevuld door de meest fraai uitgedoste toeristen.
Oude mannetjes met tropenpet, een gezelschap uit india gekleed met tulband, hoofddoek en kleurige lange jurken, zonnebrillen in allerlei formaten, bloemetjes jurken uit Nederland, de hele wereld is hier aanwezig.

Gewapend met foto-toestellen en zonnebrillen beklimt het bonte gezelschap, wij dus ook, de steile trap naar de vuurtoren. Het stormt nog steeds en sommige mannen, maar ook vrouwen moeten moeite doen om hun vest of blouse aan te houden. Een enkele zonnebril is zo groot dat hij door de wind gegrepen wordt en ergens beneden tussen rotsen terecht komt.
Na de klim en de storm overwonnen te hebben, dalen we weer af en drinken nog een kopje koffie in het restaurant.

Natuurlijk rijden we ook nog even naar Kaap de Goede Hoop. Hier stormt het dus echt. Hier loop je in een hoek van 45 graden en kost het veel moeite om niet op de klippen te eindigen. Het is heel voorstelbaar dat hier eeuwen geleden schepen te pletter sloegen op de ruwe kust. We kruipen één voor één achter het bordje met de GPS coördinaten (van het zuidelijkste puntje van Kaap de Goede Hoop) maken vlug een foto en dan als de bliksem weer terug naar de auto.

Op de terugweg komen we ons eerste wild tegen. De struisvogels, zebra's en antilopen genieten net als wij van de natuur maar hebben blijkbaar geen last van de wind.

Via Chapman's Peak drive, een van de mooiste kust straten ter wereld rijden we terug naar het hotel. We eten een hapje en drinken nog een glaasje wijn. Een eerste dag met veel indrukken is ten einde. De eerste dag is al om!

Kaapstad, 23 oktober,
Buiten gaat de wind langzaam liggen en warmt Kaapstad langzaam op.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter